©  Foto:

Besættelsesmuseet i Aarhus 1940-45

Dyk ned i besættelsen i Aarhus på Besættelsesmuseet. Museet fortæller om, hvordan det var at leve i Aarhus under den tyske besættelse 1940-1945 med rationering, mørklægning og bomber i natten.

Dagligdagen under besættelsen

Udstillingen fortæller om den anderledes dagligdag under besættelsen med knaphed, mørkelægning og rationering og giver indblik i den frygt, der herskede hos befolkningen i fem år med propaganda, illegale blade, sabotage og nazistisk terror mod civilbefolkningen.

Besættelsen i Aarhus

Der er fokus på særlige begivenheder i Aarhus, som det vellykkede bombardement af Gestapos hovedkvarter, havnekatastrofen og modstandsbevægelsens ofte farlige arbejde. Museet rummer desuden flotte samlinger af militært udstyr og en original Gestapocelle.

Gestapos hovedkvarter

Museet hører til i Gestapos tidligere hovedkvarter. Bygningen, der er fra 1857, rummede oprindeligt byens rådhus og fra 1941 politistation. Da politiet i efteråret 1944 blev interneret, og Gestapos hovedkvarter på Aarhus Universitet bombet, flyttede Gestapo ind.

Særlige åbningstider

Efter særlig aftale åbnes for grupper på minimum ti personer. Der ydes ikke grupperabat. Besættelsesmuseet er åbent for skoleklasser efter aftale. Folkeskoleklasser har gratis adgang.

GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

Se, hvad andre deler på Instagram

#besættelsesmuseet #visitaarhus #visitaarhusregion