Sankt Hans i Aarhus
Tag hele familien med til Sankt Hans i Aarhus, som hvert år bliver fejret med bål, hygge og sang den 23. juni rigtig mange steder i byen.
Der er flere steder rundt omkring i byen, hvor du kan nyde sommerstemningen denne hyggelige, traditionsbundne aften, opleve de flotte bål, se heksen blive sendt til Bloksbjerg, høre båltaler og traditionen tro synge med på Midsommervisen.
Nedenstående informationer bliver hvert år opdateret kort tid inden den 23. juni med aktuelle steder, hvor du frit kan komme og deltage i Sankt Hans festen.
Sankt Hans i Tivoli Friheden
Tag en tur i Friheden og fejr Sankt Hans. Der er lagt op til en hyggelig dag/aften. Alle forlystelser er åbne og der vil klokken 20 være båltale. Senere på aftenen venter en særlig musikalsk oplevelse ved friluftsscenen.
Sankt Hans på Godsbanen
Kom til midsommer-hygge og festligheder, når institut for (X) afholder Sank Hans på Godsbanen. Du kan i løbet af aftenen både se ildshow, høre masser af afrikanske trommerytmer og synge midsommervise, alt imens der er billig bar og godt selskab.
Sankt Hans med Valhalla Spejderne
Kom til midsommer-hygge, når Valhalla Spejderne i Brabrand afholder en hyggelig og børnevenlig Sankt Hans, hvor du kan bage snobrød, prøve lykken i Fiskedammen eller tombolaen. Læs mere her.
Sankt Hans i Lystrup
Kom til bålhygge ved Lystrup Krike, med båltale og skøn musik fra Aarhus Brass Band. Der tændes for grillen, så du kan grille medbragte pølser og bøffer. Læs mere her.
Sankt Hans på Aarhus Ø
Deltag i aller første fejring af Sankt Hans ved Aarhus Sejlsportscenter på Aarhus Ø. Aftenen starter ud med Aarhus Ø-Stafetten med en 4 km løberute forbi de ikoniske bygninger på Aarhus Ø. Efterfølgende vil der være øl i hanerne og pølser på grillen, som kan nydes imens der tændes bål på vandet i Aarhusbugten. Alle kan deltage, og du kan læse mere her.
Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?
Til Sankt Hans fejrer vi den hellige Johannes Døberen, der blev født den 24. juni, et halvt år før Jesus - men selve bålet og festen fejres aftenen før. I dag er det blevet en tradition at fejre Sankt Hans med venner og familie ved at hygge i bålets skær. I gamle dage skulle bålet skræmme hekse og onde ånder væk.