Kunde stiger på toget hos DSB
Par med cykel skal med Letbanen i Aarhus

Transport i forbindelse med din ferie i Aarhusregionen

Foto:Jens Hasse / Chili Foto&Roar Paaske
Mange veje fører til Aarhusregionen - med tog, bil, bus, fly og skib - og ja, tager du cyklen, er der også gode cykelstier, både i regionen og langs veje og stier gennem hele Danmark.

Ofte stillede spørgsmål til transport i Aarhusregionen

Det er ofte de samme spørgsmål, man står overfor, når man som gæst besøger et område, man ikke kender. Hvordan kommer jeg bedst rundt? Hvor køber jeg min billet? Hvilken billet passer til mit besøg og lign. Se nedenfor og find svar på nogle af dem.

Ja, infrastrukturen til Aarhus er rigtig god, og der er mange og gode både tog- og busforbindelser, to lufthavne tæt på, en færge med afgange fra Sjælland, og så ligger Aarhus lige op af motorvej E45.

Tog

DSB kører flere gange i timen mellem København og Aalborg med stop i Aarhus, og også tog fra internationale byer som Hamborg, Berlin og München har daglige afgange til Aarhus.
dsb.dk

Bus

Flixbus

Flixbus har afgange mellem København og Aarhus, Viborg, Silkeborg og Randers, samt ture fra og til Hamborg, Berlin, Paris, Milano, Wien og mange andre byer i hele Europa.
Se stoppesteder og afgange her.

Kombardo bussen

Kombardo bussen kører mellem mange af de danske byer, og i Aarhusregionen er det Aarhus, Randers, Viborg og Silkeborg. Så kommer du fra Herning i vest, København i øst eller Aalborg i nord, er der altid gode busforbindelser.  
Se stoppesteder og afgange her.

Fly

Aarhus har to lufthavne tæt på: Aarhus Airport og Billund Airport, som begge er lufthavne, der er knyttet tæt til både Aarhus og hele Aarhusregionen.
Lufthavnsbus til Aarhus Airport - Lufthavnsbus til Billund Airport

Færge

Færgen Molslinjen sejler flere gange dagligt mellem Sjælland og Aarhus, og her kan du vælge at køre i egen bil eller tage Kombardo bussen eller Flix bussen direkte mellem København og Aarhus.

Om sommeren sejler Molslinjen også mellem Odden og Ebeltoft.
Læs mere om Molslinjen her.

Bil

Aarhus ligger tæt på motorvej E45, som strækker sig fra nord til syd langs den østjyske kyst, og som er en forlængelse af motorvej A7 i Tyskland. Hele motorvejsstrækningen er en del af European route E45 fra det sydlige Italien til det nordlige Sverige.

Fra vest kommer Primærrute 15, som dækker over Herningmotorvejen, Silkeborgmotorvejen, og som krydser Aarhus hvor den fortsætter over i Djurslandsmotorvejen mod øst.

Ja, du kan kører med DSB og GoCollective mellem flere stationer i Aarhusregionen.

DSB

DSB kører mellem Aarhus, Favrskov og Randers på ruten mellem København og Aalborg.
Se mere her.

GoCollective

GoCollective kører på strækningerne mellem Aarhus og Silkeborg (Rute: Aarhus – Herning – Struer) og mellem Aarhus, Favrskov og Viborg (Rute: Aarhus Langå Struer)
Se ruter her.

Ja - i Rejseplanen kan du finde tider og afgange for bus, tog, letbane og metro, og du tilpasse din søgning sådan, at du f.eks. kan se, om du kan medtage din cykel eller barnevogn, søge på tilgængelighed og meget mere.

www.rejseplanen.dk

Prisen for en togbillet fra København til Aarhus varierer meget alt efter, hvornår du rejser, hvornår du bestiller din togbillet og om du vil rejse på 1. eller 2. klasse. Bestiller du f.eks. en orange billet, kan du være heldig at få den fra kr. 99,- men ellers ligger priserne omkring kr. 300 - 500. 

Du kan se priser og booke tog her.

Ja, du må medbringe små hunde, katte og andre dyr i alle busser og Letbanen uden betaling, hvis de er anbragt i en håndtaske eller lignende på dit skød, og hvis de bliver i tasken under hele rejsen. Du må også medbringe cykel og barnevogn i bussen, hvis der er plads.

Læs mere her.

Ja, som turist kan du købe en Dagsbillet til Aarhus, og vil du længere rundt i regionen, kan du også købe en Dagsbillet til hele Aarhusregionen, som sågar dækker hele Midtjylland.

Der findes dog rigtig mange andre muligheder for at komme nemt og bekvemt rundt i Aarhus og hele Aarhusregionen.

Læs mere her.

 

Letbanen kører i Aarhus city samt til Grenaa på Djursland. 

Letbanen 'L1' kører mellem Aarhus H og Grenaa med stop i blandt andet Lystrup og Ryomgård.

Letbanen 'L2' kører mellem Odder og Lisbjergskolen. På strækningen er der blandt andet stationer ved Aarhus Hovedbanegård, DOKK1 og Aarhus Universitetshospital i Skejby. Du kan få overblik over hele strækningen og se samtlige letbane-stationer på Midttrafiks hjemmeside

Læs mere om Letbanen her

Bybusser (de gule busser)

Bybusserne kører i Aarhus, Grenaa, Randers, Silkeborg og Viborg. 

Se ruterne her.

Regional- og lokalbusser (de blå busser)

Du kan køre med de regionale og lokale busser (de blå busser) på tværs af hele Aarhusregionen og i hele Region Midtjylland. 

Se en oversigt over alle busser hos Midttrafik.

I bybusserne i Aarhus samt i Aarhus Letbane skal du have købt billetten på forhånd. Her kan du ikke købe billet, når du først er steget på.

Men du kan købe din billet hos chaufføren i Midttrafiks blå busser. Dog vil det altid være en fordel at have billetten på plads på forhånd, enten via apps eller ved køb hos Midttrafiks webshop.

Læs mere her.

Ja, du kan følge både busser og tog live. Du kan følge busser og Letbanen på appen Midttrafik live, og togene på appen Mit tog: Se stoppesteder, spor og også, hvis bussen eller toget er forsinket.

Download Midttrafik Live

Mit tog - Google Play - App Store

Parkering

Ankommer du i bil, skal du altid overveje, hvor du kan parkere - især, når du besøger de større byer. Mange hoteller og overnatningssteder har tilknyttede parkeringspladser til deres gæster, men skal du rundt i regionen, er det godt at kende til de mange parkeringspladser og parkeringshuse rundt i byerne.

Parker og oplad din elbil

Parkering i Aarhusregionen

Foto: Jesper Maagaard

Ofte stillede spørgsmål til parkering i Aarhusregionen

Få svar nedenfor eller brug chatten i nederste venstre hjørne. Chatten giver hurtigt svar baseret på information fra vores hjemmeside.

Når du kommer til Aarhus, er det rart at vide, hvor du kan stille bilen uden at skulle frygte for at modtage en p-afgift. Herunder kan du se, hvor du kan parkere gratis, parkere med bus eller autocamper og hvor du finder både et uden- og indendørs parkeringsanlæg.

Parkering i Aarhus

Når du kommer til Aarhus, er det rart at vide, hvor du kan stille bilen uden at skulle frygte for at modtage en p-afgift.

Læs mere

Går ferien til Aarhus med bus eller autocamper? Så kan det være rart at vide, hvor det er muligt at parkere.

Læs mere

Du kan klage over en parkeringsafgift til den myndighed, der har udstedt afgiften. Det kan være kommunen, det private parkeringsselskab eller politiet. Hvis du vil klage over en parkeringsbøde udstedt af politiet, skal det ske til politiet, eller ved, at du beder om at få sagen behandlet i et retsmøde.

Læs mere her.

Du kan se alle Viborgs offentlige parkeringspladser her.

Ankommet i Silkeborg - og hvor skal jeg nu parkere? Find Parkeringspladser her.

Her kan du se, hvor du kan parkere i Grenaa og Ebeltoft

Få et hurtigt overblik over parkeringsmuligheder i Randers.

Parkering

Hjælp til planlægning af din ferie

Nedenfor kan du også finde gode tips til overnatningsmuligheder, input omkring tilgængelighed, forslag til miljøvenlige ferievalg samt finde mange flere tips under Planlæg turen.

Dobbeltværelse på Hotel Oasia i Aarhus

Overnatning

Se alle overnatnings-muligheder

Tours on Wheels

Tilgængelighed

Trolden Elle i Viborg

Bæredygtighed i fokus

Det røde I - turistinformation

Planlæg turen

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.